Další rána pro královskou rodinu. Vévodkyni z Yorku našli zhoubný nádor

Čtyřiašedesátileté Sarah známé jako Fergie našli lékaři maligní melanom poté, co jí během léčby rakoviny prsu na doporučení dermatologa odstranili a vyšetřili několik mateřských znamének. Stalo se tak při rekonstrukční operaci prsu po dřívější mastektomii (odstranění mléčné žlázy kvůli nádoru), uvedla BBC.

Zhoubný nádor kůže patří mezi velmi agresivní druhy rakoviny a je důležité jeho včasné odhalení, aby nestačil metastázovat.

[chooze:article;value:510764]

​"Podstupuje další vyšetření, aby bylo zaručeno, že tato nemoc byla zachycena v raném stádiu,“ citovala jejího mluvčího BBC.  "Je jasné, že další diagnóza tak brzy po léčbě rakoviny prsu je pro vévodkyni nepříjemná, ale její nálada je stále dobrá," doplnil mluvčí.

Vévodkyně z Yorku se s nemocí netají a vyzývá všechny, aby nepodceňovali vyšetření kůže. Stejně tak po odhalení rakoviny prsu při běžném mamografickém screeningu veřejně naléhala na ženy, aby si ho nechaly udělat.

​Sarah Fergusonová byla za prince Andrewa vdaná deset let a stejně jako on byla považována za černou ovci královské rodiny. Mají spolu dvě děti, princezny Beatrice a Eugenii. Napsala několik knih pro děti i dospělé včetně svých pamětí, informovala agentura AP.

[chooze:article;value:538201]

​Vévodkyně z Yorku oznámila svou nemoc pět dní poté, co královská rodina informovala o operaci princezny z Walesu a plánované operaci krále Karla III. Kate Middletonová prodělala operaci břicha, v nemocnici pobude dva týdny a na veřejnosti se objeví až kolem Velikonoc. Kensingtonský palác vyloučil, že se zákrok týkal rakoviny. Jeho Výsost pak tento týden čeká běžná operace zvětšené prostaty nezhoubného původu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.