Další republikán odstoupil z prezidentské kampaně. Trump je jasný favorit

Donald Trump má zase o soupeře méně. Osmapadesátiletý republikánský senátor Tim Scott do prezidentské kampaně investoval o poznání více financí než někteří další kandidáti, ani to mu ale nepomohlo. Svým odstoupením prý naslouchá hlasu voličů.

"Dnes jsem pozastavil svou prezidentskou kampaň. Cestování po této zemi a setkávání se s vámi všemi bylo jedním z nejfantastičtějších zážitků celého mého života. Z celého srdce děkuji. Bůh žehnej Spojeným státům americkým," napsal Scott v pondělí na sociální síti X

Donaldu Trumpovi se tak okruh možných soupeřů stále zužuje. Koncem října svou kandidaturu ukončil i jeho bývalý viceprezident Mike Pence. Trump je tedy prozatím jasným favoritem. Finální volební souboj bude příští rok na podzim podle expertů vypadat zřejmě stejně jako v roce 2020.

[chooze:article;value:528871]

"V tuto chvíli to vypadá, že Trump a Biden pravděpodobně směřují k odvetnému zápasu. A každý z nich má velmi odlišné vize o budoucnosti země," nechala se slyšet novinářka z AP Jill Colvinová. 

Je ale dost pravděpodobné, že tentokrát se karty obrátí a navrch bude mít právě Trump, a to i navzdory několika trestním stíháním. Podle průzkumu totiž Biden na svého soupeře ztrácí v preferencích v pěti ze šesti států, které by mohly volby rozhodnout.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.