Další ruské útoky na Charkov. Při bombardování zemřel i 10letý chlapec

Nikdo z obyvatel vesnice Hroza nešel ve čtvrtek v klidu spát. Záchranáři i dobrovolníci celou noc pomáhali s prohledáváním trosek a odklízením těl. Rusové při bombardování místní kavárny a obchodu vyvraždili desetinu všech tamních obyvatel.

"Je to strašně těžké, až teď mi dochází, že jsem ztratil někoho, kdo mi byl celý život příkladem  milovaného otce a také nezaměnitelného dědečka pro moje děti," řekl novinářům Dmytro Nechvolot, který kvůli útoku přišel o otce.

[chooze:article;value:524905]

​Útok v Charkovské oblasti odsoudila i řada světových lídrů. V posledních hodinách se stala terčem ruského útoku i infrastruktura na řece Dunaj. Pomocí dronů Rusové zničili obilné silo nedaleko rumunských hranic. Tamní hraniční přechod teď bude několik dní uzavřený.

Pád letadla

Ruský prezident Vladimir Putin mezitím vystoupil s projevem v Soči na mezinárodním diskusním fóru  během něj mimo jiné poprvé promluvil o srpnovém pádu letadla, ve kterém byl i někdejší šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin.

"Šéf vyšetřovací komise onehdy oznámil, že v tělech zabitých při letecké havárii byly nalezeny úlomky ručních granátů. Letoun nejevil žádné známky vnějšího zásahu," uvedl Putin.

[chooze:article;value:524497]

​Kromě toho ruský prezident také naznačil, že požívání alkoholu a drog na palubě mohlo ke zřícení rovněž přispět. Západ ale stále nevyloučil možnost, že by za pádem letadla mohl stát právě Kreml.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.