Další stávka největší německé aerolinky: Zasáhne to až 200 tisíc cestujících

Plánovaná stávka začne v pondělí v osm hodin večer a ovlivní provoz několika letišť po celém Německu. "Odborový svaz Verdi vyzval pozemní zaměstnance společnosti Lufthansa a dalších společností, aby zahájili 35hodinovou výstražnou stávku," informovala o stávce Lufthansa na svých webových stránkách. Stávka má skončit ve středu po sedmé hodině ráno.

Protest bude mít negativní vliv na provoz největších německých letišť ve Frankfurtu a v Mnichově. Podle portálu Independent se ke stávce ale plánují připojit i zaměstnanci Lufthansy na letištích v Berlíně, Kolíně nad Rýnem, Düsseldorfu, Hamburku a Stuttgartu.

[chooze:article;value:542465]

"Předpokládáme, že z důvodu stávky budeme schopni odbavit jen asi 10 až 20 procent z naplánovaných letů společnosti Lufthansa, zejména 20. února," upozornila na očekávané komplikace aerolinka. Ta přitom denně přepraví až 200 000 cestujících. Jelikož má stávka trvat až do středečního rána, společnost pravděpodobně bude muset rušit i další lety.

"Cestující, kterých se zrušení letů týká, budeme informovat e-mailem nebo prostřednictvím aplikace Lufthansa. Za vzniklé nepříjemnosti se omlouváme," stálo v prohlášení. Aerolinka také apeluje na cestující se zrušenými lety, aby se na letiště zbytečně nevypravovali. Odbavovací přepážky pro případné změny letů nebude totiž nikdo z personálu obsluhovat. 

Německý odborový svaz Verdi dlouhodobě upozorňuje na to, že platy pozemního personálu Lufthansy za ostatními zaměstnanci společnosti výrazně zaostávají. Svaz opakovaně odmítl návrhy Lufthansy na vyšší mzdy a lepší pracovní podmínky. Za poslední dva týdny se tak jedná už o druhou stávku.

Na začátku února v Německu stávkovali řidiči městské i regionální dopravy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.