Další stopa v případu zmizelé Maddie. Únosce ji chtěl prodat, tvrdí svědek

Vyšetřovatelé mají další stopu v případu pohřešované Madeleine McCannové, která zmizela před téměř 17 lety z portugalského letoviska Praia da Luz. Policii se podle zjištění Sky News měl přihlásit Ken Ralphs, který tvrdí, že jeho známý byl přítelem hlavního podezřelého Christiana Bruecknera.

Kamarád se mu měl jednoho dne přiznat, že ho Brueckner kontaktoval, a to jen týden předtím, než tehdy tříletá Maddie zmizela. Údajně už měl vymyšlený plán na únos dítěte z "bohaté rodiny z Praia da Luz". Muže prý požádal, zda by mu nepomohl najít někoho, kdo by dítě prodal bezdětnému páru.

"Jednu noc po jídle jsme seděli u ohně, dali jsme si pár piv a v časných ranních hodinách začal můj přítel plakat. Zeptal jsem se ho, co se děje, a on se mi přiznal, že se zapletl s Christianem, který chce ukrást dítě z Praia da Luz," vyprávěl podle deníku Mirror policii.

[chooze:article;value:535264]

​"Řekl jsem, že se nemůže zaplést do únosu člověka jen kvůli výkupnému," pokračoval. "Ale on mi vysvětlil, že takhle to není. Christian měl zákazníka, kupce," dodal s tím, že Brueckner měl chtít dítě prodat německé rodině, která nemohla mít děti.

Ralphs prý svého přítele úspěšně přesvědčil, aby se do únosu nezaplet. O týden později, když už byl zpátky v rodné Anglii, ale v televizi viděl zprávy o zmizelé Maddie. Tříleté děvčátko se ztratilo z letoviska, o kterém měl Brueckner podle jeho přítele hovořit.

Ještě v té době se měl Ralphs obrátit na policii a v roce 2020 si ho předvolala znovu poté, co se Brueckner stal hlavním podezřelým. S ním ani s jejich přítelem se prý ale už nikdy neviděl. Brueckner si v současnosti odpykává sedmiletý trest za znásilnění seniorky.

Policisté hledali kameru údajného únosce Maddie. Může na ní být natočena:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.