Další únik plynu na Opavsku. Záchranáři ošetřili čtyři lidi, stav jednoho je vážný

Třicetiletého muže našli jeho blízcí ležet v bezvědomí v koupelně, kde je plynový kotel. Přivolaní hasiči ho hned po příjezdu proto vynesli z domu pryč. Zasahující lékařka zjistila, že je muž těžce intoxikován a v přímém ohrožení života.

"Záchranáři mu podali kyslík, zajistili žilní vstup, zahájili podávání léků a za stálé monitorace základních životních funkcí jej transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava," uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:485070]

​Záchranáři ošetřili také 53letého muže. Ten byl ale v místě úniku nebezpečného plynu kratší dobu, a tak byl intoxikován jen lehce. Předali ho lékařům Slezské nemocnice v Opavě.

V domě během úniku plynu byly také dvě dívky, a to ve věku 6 a 17 let. Ty byly podle lékařů v pořádku.

"Hasiči měřícími přístroji zkontrolovali celý dům, ve kterém už se ale větralo, a tak zvýšenou koncentraci naměřili pouze v podkroví," dodal k výjezdu mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Obdobný případ řešili opavští kriminalisté i minulý týden, kdy byl při úniku oxidu uhelnatého těžce přiotráven 13letý chlapec. V obou případech teď prověřují, jestli s kotlem někdo neodborně nemanipuloval, a tím se nedopustil přečinu ublížení z nedbalosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.