Další úsek dálnice D35 je v provozu. Stavbu doprovázely problémy

První zátěžový test zažila dálnice před několika dny. Ještě nebyla otevřená a už z ní velkou sněhovou nadílku musela shrnovat četa silničářů se sypacími vozy.
Ještě ve čtvrtek ráno parta dělníků dolaďovala poslední detaily a věnovala se drobným terénním úpravám. Jde o druhý úsek dálnice D35 mezi obcemi Časy a Ostrov. Navazuje na rok zprovozněnou dálnici z Opatovic nad Labem.

Stavba trvala čtyři roky a ne všechno šlo hladce. Patrně největší komplikace nastaly u přemostění železničního koridoru v Uhersku. Když ho dělníci betonovali, nečekaně jim klesl o deset centimetrů. Kvůli tomu vlaky jezdily po nejzazší koleji.

[chooze:article;value:461243]

Problémy se podařilo vyřešit a pak pro změnu stejné místo čekala velkolepá podívaná. Díky speciální technologii hydraulických válců se přemostění o váze deset tisíc tun podařilo přemístit na jeho místo nad koleje. Co hodina práce, to tři metry cesty.

Řidičům se rozhodně uleví, dálnice zkrátí čas i kilometry, ale ne všichni z ní mají takovou radost. Třeba v Zámrsku se bojí nárůstu dopravy. Právě přes něj budou nově proudit k dálnici řidiči z Orlickoústecka, kteří si tak zkrátí cestu na Hradec Králové a Pardubice.

[chooze:article;value:460307]

​Výstavba dálnice, která má propojit Čechy s Moravou, má být hotová v roce 2028. Čeká na ni řada obcí a měst jako třeba Vysoké Mýto nebo Litomyšl, přes která denně proudí tisíce kamionů a automobilů. Stávající silnice první třídy je extrémně přetížená a na mnoha místech velmi úzká. V minulosti se tady stalo nespočet tragických dopravních nehod.

Záznam tiskové konference můžete zhlédnout zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.