Další útok medvěda na Slovensku. Muži potrhal nohu

"Jde o dobrovolného hasiče Tomáše. Dopoledne jsme byli spolu na odborné přednášce, odpoledne se šel projít směrem na Ľadonhoru a v 16:30 mi volal, že byl napaden medvědem. Stalo se to asi v 15:30 na turistické stezce," potvrdila slovenskému deníku Nový Čas informaci starostka obce Povina Alena Dudeková.

Podle informací webu noviny.sk měl muže medvěd svalit na zem a pokousat na nohách. Muž se prý snažil držet medvědovi hlavu, a vymanit se tak z jeho sevření. Během zápasu se pak měli skutálet po strmém svahu na Povinskú stranu. Medvěd prý následně utekl.

Muž je momentálně v péči v lékařů v nemocnici v Žilině. "Má pohryzané vnitřní levé stehno a pravý bok má poraněný. Je ve velkém šoku a je zděšený, manželka ho odvezla do nemocnice v Žilině. Je doslova rozsypaný," dodala.

[chooze:article;value:550967]

"Kontaktovala jsem hned zásahový tým, policii a lovecké sdružení, momentálně na ně čekám doma a půjdeme na to místo. On nejprve telefonoval svému bratrovi, když přišel po útoku ke smyslům. Ten nám to ukáže. Je tam sníh, takže tam budou stopy," uzavřela Dudeková.

Žilinská policie ihned po přijetí oznámení o útoku vyslala na místo policejní hlídky, které momentálně celou oblast monitorují. Spolu se zásahovým týmem spolupracují také na pátrání po šelmě. "Vyrozuměli jsme i Zásahový tým pro medvěda hnědého, který na místě vykonává další opatření," napsala policie Žilinského kraje na facebook

Trasa v lokalitě Holý vrch, kde k útoku došlo, patří údajně těm nejpopulárnějším. A hlavně o víkendech ji volí velké množství lidí pro své procházky. Obyvatele proto policisté vyzývají k opatrnosti. "Žádáme proto občany o zvýšenou opatrnosti při pohybu v přírodě," uzavřeli policisté na sociální síti. 

Další útok medvěda na Slovensku. Muž skončil se zraněním nohy v nemocnici:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.