Další výzva na tiktoku si vyžádala život dítěte. Zemřel 11letý chlapec

Tělo jedenáctiletého chlapce objevili v sobotu v bezvědomí v domě Greenset Close v Lancasteru, kde přespával u svého kamaráda. Tommieho rodina uvedla, že jeho náhlá smrt souvisí s výzvou na síti TikTok, píše portál Independent.

"Zemřel, když přespával v domě svého kamaráda. Kluci zkoušeli takzvaný chroming z tiktoku," řekla Tommieho babička Tina Burnsová. Podle informací se měli chlapci snažit inhalovat deodorant.

Bezvědomého chlapce prý okamžitě převezli do nemocnice, kde údajně utrpěl zástavu srce. Lékařům se ho i přes veškerou snahu nepodařilo oživit, informuje web Mirror.  

[chooze:article;value:544832]

"Když cítíte, že na ničem jiném nezáleží. Mám doslova zlomené srdce. Moje malá neřízená střela je pryč. Nemůžu tomu uvěřit. Odpočívej v ráji. Tak moc tě miluju," napsala poté Tina na facebook.

"Navždy budeš v mém srdci. Udělám, co bude v mých silách, aby se tvoje jméno a tvůj krásný obličej staly důvodem, že životy dalších dětí budou zachráněny a další rodiny nebudou trpět tak hlubokou bolestí," přidala v dalším příspěvku.

Chroming je trend, při kterém zejména mladí lidé inhalují různé těkavé látky, jakou jsou barvy, rozpouštědla, aerosolové spreje, čisticí prostředky nebo lepidla.

"Nerada o tom mluvím, ale musím zvýšit povědomí o tom, co děti v dnešní době zkoušejí. Prosím, skryjte před svými těmi svými všechny deodoranty. Mého syna to stálo život," vyzvala ostatní rodiče k opatrnosti chlapcova maminka.

Případem se momentálně zabývá policie. "Případ vyšetřujeme a chlapcovu rodinu podporují speciálně vyškolení policisté. Naše myšlenky jsou s celou rodinou," uvedla policejní mluvčí. 

Mluvčí sociální sítě TikTok pro deník Mirror uvedl, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by byl chroming na tiktoku výzvou nebo trendem. 

Snižování stresu může dětem uškodit. V dospělosti nezvládnou náročné situace:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.