Další záhadná smrt! Bohatý ruský politik vypadl na dovolené z okna

Mezi ruské oligarchy se opět vplížila smrt. Na Štědrý den našli pod okny hotelu v indickém státě Urísa tělo podnikatele a regionálního politika Pavla Antova. Zprávu přinesl ruský web Zebra-tv.ru. Zarážející je, že jen o dva dny dříve zemřel ve stejném hotelu jednašedesátiletý ruský podnikatel Vladimir Bydanov, který byl součástí stejného zájezdu jako Antov. Bydanov měl zemřít na infarkt.

Podle webu Gazeta.ru informoval o úmrtí Antova na sociální síti Telegram Vjačeslav Kartukin, zástupce předsedy regionálního parlamentu Vladimirské oblasti, regionu ležícího na východ od Moskvy. Antov byl zastupitelem za Putinovu stranu Jednotné Rusko.

Magazín Forbes v roce 2018 vyhlásil Antova nejvíce vydělávajícím Rusem, který zastává nějakou politickou funkci, připomíná web Kommersant.ru. Jeho roční příjem vyčíslil na 10 miliard rublů, podle kurzu ČNB z prosince 2018 to bylo asi 3,23 miliardy korun. Antov byl zakladatelem společnosti Vladimirskij Standard, která podniká v zemědělství, zejména ve zpracování masa.

Antov v Indii dva dny před Štědrým dnem oslavil 65. narozeniny. Ve stejný den našli na pokoji mrtvého jeho přítele Vladimira Bydanova. "Našli ho v pokoji v prvním patře v bezvědomí, vedle něj bylo několik prázdných lahví od vína. Když ho převezli do nemocnice, lékaři ho už prohlásili za mrtvého," citoval z indických médií portál Zebra-tv.ru.

[chooze:article;value:481132]

​Indická policie předběžně vyloučila, že by smrt některého z Rusů byla násilná. U Bydanova šlo podle prvotních závěrů o infarkt, u Antova pak zřejmě o nešťastnou náhodu. "Jsme ve stálém spojení s příbuznými mrtvých Rusů, místními úřady a s policií. Policie v těchto tragických případech nevidí trestný čin,“ řekl agentuře TASS ruský konzul v Kalkatě Alexej Idamkin.

Náhlá smrt generála a šéfa loděnice

V neděli v 69 letech zemřel v Moskvě také bývalý vrchní velitel ruských pozemních vojsk a bývalý vojenský představitel Ruska při NATO Alexej Maslov. O tom, že Maslov zemřel v nemocnici, informovala společnost, pro kterou po odchodu z armády pracoval.

Jen o den dříve zemřel Alexander Buzakov, šéf Admiralitní loděnice, která pro ruské námořnictvo staví ponorky.

Na Ukrajině zemřel v listopadu i jeden z nejvýraznějších proruských politiků:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.