Další zdržení. Soud s údajným únoscem Maddie skončil dřív, než mohl začít

[chooze:gallery;value:33381]

​Dlouho očekávaný soudní proces v pátek začal s Christianem Brücknerem. Němec, který je podezřelý z únosu tehdy tříleté Britky Maddie McCannové, se bude zodpovídat ze tří případů znásilnění a dvou případů sexuálního napadení dětí, píše portál Bild.

Páteční líčení nakonec bylo velmi krátké. Sotva totiž začalo, Brücknerovi obhájci vznesli námitku vůči jedné z přísedících. Obhájce totiž upozornil na příspěvky na sociálních sítích, v nichž v minulosti volala po atentátu na bývalého brazilského prezidenta Jaira Bolsonara, píše deník Mirror.

Námitku soud po projednání přijal. Kvůli nezpůsobilosti přísedící nemohl proces pokračovat, a soud proto bude muset hledat náhradu. Na ustanovení nové přísedící bude potřebovat týden, takže soud bude opět pokračovat příští pátek.

[chooze:article;value:537958]

Ačkoliv se jedná o hlavního podezřelého v případu Maddie McCannové, tento proces se jejího zmizení netýká. Případ je totiž stále vyšetřován. I tak ale Brücknerovi hrozí vysoký trest. Hlavním případem celého procesu je údajné znásilnění, které měl Brückner spáchat v roce 2004, tři roky před zmizením malé Maddie.

Tehdy údajně na pokoji přepadl v jejím bytě servírku Hazel B. Při zločinu měl mít na sobě masku. To se shoduje s taktikou, kterou použil při znásilnění starší Američanky o rok později. I ji napadl maskovaný muž vyzbrojený nožem, který mluvil anglicky s německým přízvukem.

Hazel B. je však pouze jednou ze 40 svědků, které státní zástupce povolal k soudu. Proces nebude krátký, podle portálu Mirror má zabrat 29 líčení, která se potáhnou až do června. Brücknera, kvůli kterému přijala policie obzvlášť důkladná opatření, bude hájit tým čtyř advokátů.

Policisté hledali kameru údajného únosce Maddie. Může na ní být natočena (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.