Další změna v rámci sociální sítě X. Musk chce zrušit možnost blokovat uživatele

Jedná se o další změnu, kterou Elon Musk chce provést. Už dříve například snížil počty zaměstnanců a dokonce sociální síť rovnou přejmenoval. V loňském roce ji přitom koupil za 44 miliard dolarů (přibližně bilion korun).

"Blokování bude jako funkce odstraněno. Nemá žádný smysl," oznámil na sociální síti X Musk. I nadále bude možné blokovat pouze zasílání přímých zpráv mezi uživateli. Odstranění funkce by však mohlo znamenat pořádný problém.

[chooze:article;value:517335]

Podle BBC by totiž absence blokování mohla porušovat podmínky obchodů s aplikacemi, jako jsou například App Store pro zařízení od značky Apple či Google Play pro přístroje se systémem Android. Aplikaci X by tak nebylo možné stáhnout.

Uživatelé si dosud mohli díky funkci blokování zajistit, že se v reakcích na jejich příspěvky neobjevovaly nenávistné a obtěžující komentáře, upozornil portál CNBC.

Musk se považuje za zastánce slova. A právě tímto krokem chce, aby byly slyšet všechny hlasy. Podle mnohých expertů se však nejedná o dobrý krok. "Jeho přístup ke 'svobodě projevu' bude mít pravděpodobně dvojí účinek. Díky němu bude šikana na platformě běžnější a omezí svobodu projevu těch uživatelů, kteří jsou terčem tyranů a predátorů," myslí si Louis Jones z Brand Safety Institute.

Musk může kvůli přejmenování twitteru skončit u soudu. Více se dozvíte v následující reportáži (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.