Další žralok u španělského pobřeží. Dvoumetrová paryba připlula k Ibize

V posledních týdnech jako by žraloky lákaly pláže stejně jako turisty. V sobotu se paryba přiblížila k pobřeží Ibizy, píše deník The Sun. Žralok zamířil do oblázkové zátoky Caló des Moltons na severu ostrova, která je oblíbeným místem pro šnorchlování.

V posledních deseti dnech jde už o pátého žraloka zahlédnutého u španělského pobřeží. Například ve čtvrtek 15. června vplul žralok do přístavu na ostrově Menorca. Podle odborníků šlo o žraloka modrého.

Překvapil nejen turisty, ale i místní. "Vůbec to tu neznají," řekl tehdy redakci TN.cz Čech, který na ostrově už čtyři měsíce žije. Podle deníku Mirror se žraloci objevili i u Mallorky, pobřeží Costa Blanca i nedaleko Alicante.

[chooze:article;value:510657]

​Kromě Španělska se ale žraloci objevují i u pobřeží jiných turisticky velmi oblíbených destinací. V sobotu se například nejrychlejší žralok světa, žralok mako, objevil u pobřeží řeckého Zakynthosu. Tamní rybář, který na žraloka narazil, zahlédl navzdory své dlouholeté zkušenosti v řeckých vodách tuto parybu úplně poprvé.

Žralok vystrašil před pár dny i turisty v severní Itálii. Tamní pláže bývají obvykle přeplněné a turisty z vody vyhnala právě třímetrová paryba. Podle expertů šlo zřejmě o žraloka mako, tedy o stejný druh, který připlul i k Zakynthosu.

Tragicky ovšem dopadlo setkání mladého Rusa se žralokem v egyptské Hurghadě. Žralok tygří před očima přihlížejících muže napadl a roztrhal. Za posledních 20 let zaútočil žralok na lidi v Egyptě už 23krát.

Obrana před žraloky? Když lidem řeknu, jak to dělám, kroutí hlavou, prozradil potápěč:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.