Dáme lidem maximální odškodnění, slibuje majitel RegioJetu po srážce vlaků

Tragická srážka vlaků v Pardubicích si kromě čtyř mrtvých vyžádala také množství zraněných. Majitel společnosti RegioJet Radim Jančura, kterému osobní vlak patřil, už se za nehodu omluvil.

"Chci za sebe a RegioJet vyjádřit obrovskou lítost nad touto tragickou událostí, zejména pak nad ztrátou lidských životů. Hlubokou soustrast všem jejich blízkým. Velmi nás to mrzí. Hluboce se omlouváme zraněným a všem, koho se nehoda jakkoli dotkla," prohlásil.

[chooze:article;value:558883]

Jeho společnost je podle jeho slov připravená nést také finanční odpovědnost. "Jsme připraveni poskytnout jim maximální podporu a odškodnění. Uděláme vše pro řádné vyšetření události a v návaznosti na to přijmeme odpovídající opatření," nechal se slyšet.

Ve vysílání TN Live Jančura přiznal, že ho nehoda silně zasáhla. "Obcházím teď s kolegou nemocnice. Setkali jsme se sedmi pacienty. S dalšími pěti se mám sejít," řekl. Příčinu nehody prý zatím nezná. "Předpokládám, že to byla lidská chyba," pronesl s tím, že do budoucna by podobným nehodám měl zabránit nový zabezpečovací systém ETCS. Dodal také, že strojvedoucí a posádka vlaku jsou v pořádku. 

Společnost v souvislosti s nehodou zřídila krizovou telefonní linku 539 000 955. Ta je dostupná nejen v češtině, ale také ve slovenštině a ukrajinštině. Vlak totiž z Prahy směřoval do slovenských Košic a dále do města Čop na Ukrajině.

Většina zraněných jsou podle Jančury Slováci. Ze Slovenska jsou také dva mrtví, další dva pak z Ukrajiny. Dotazy v souvislosti s nehodou můžou lidé klást také na e-mailu pomoc@regiojet.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.