David Rath je opět ve vězení. V pondělí se vrátil za mříže

Na svobodě strávil necelý rok a už musel bývalý středočeský hejtman David Rath opět za mříže. Loni v lednu byl sice propuštěn, jenže v červnu Ratha soud uznal vinným ve druhé části jeho korupční kauzy. Měl manipulovat s tendry a přijímat úplatky. Původní trest se mu tak o rok prodloužil. 

Kromě Ratha v druhé větvi kauzy figurují obdobně jako v první části případu bývalá ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Kottová a její manžel Petr Kott. Oběma se trest prodloužil na osm let vězení.

[chooze:article;value:473694]

​Výzvu k nástupu trestu zaslal soud všem odsouzeným 30. prosince. Dostali pět dní od doručení dopisu na to, aby podmínky splnili.

Odsouzený Rath podle svých slov již ve vězení prakticky byl, když sloužil v nemocnici pankrácké věznice. "Počítám, že v příštím týdnu odevzdám klíče od věznice a v soudem stanoveném termínu se tam vrátím," reagoval na konci roku. A v pondělí zhruba v půl čtvrté odpoledne svým slovům dostál. "Mohu potvrdit, že pan doktor Rath nastoupil do výkonu trestu," sdělila TN.cz Prunerová.

Rath podmíněně opustil brány věznice 11. ledna poté, co si odpykal 3,5 roku z pravomocně uloženého sedmiletého trestu. Nyní mu tak zbývá jen několik měsíců, než bude moci opět zažádat o propuštění.

Podívejte se na reportáž z prosince uplynulého roku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.