David Rath je znovu ve vězení. Tentokrát jako primář vězeňské nemocnice

Exministr zdravotnictví David Rath strávil za mřížemi téměř čtyři roky kvůli roli, kterou sehrál v organizaci korupční skupiny, která manipulovala s veřejnými zakázkami. Nyní je opět ve vězení, avšak na druhé straně mříží.

Rath se totiž stal primářem vězeňské nemocnice na Pankráci v Praze, "Pan doktor Rath pracuje ve vězeňském prostředí už dlouhou dobu, a je proto jako primář nemocnice velkým přínosem pro celé zařízení," řekla Hospodářským novinám ředitelka nemocnice Markéta Kořínková.

[chooze:article;value:526978]

​V nemocnici však Rath není primářem pouze jednoho z oddělení, jak bývá zvykem, nýbrž rovnou celého zařízení. "Byl jsem požádán, abych pomohl s expertní prací a rozvojem nemocnice do dalších let. Souhlasil jsem s tím, že se jedná o práci na částečný úvazek a také budu v pozici jen dočasně," řekl portálu iDnes Rath.

Ve vězení skončil Rath poté, co jej v roce 2012 dopadla policie s nyní již legendárními sedmi miliony korun v krabici od vína. Rath byl společně s dalšími odsouzen za korupci a ovlivňování veřejných zakázek. Za mříže ho soud v rámci kauzy poslal dvakrát, a to od října 2019 do ledna 2022, kdy byl propuštěn na podmínku, a poté od ledna do května 2023, kdy si odpykával trest za účast v druhé větvi korupční kauzy.

Rath opustil vězeňskou celu loni v květnu. Odpykal si polovinu trestu (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.