Moderní bydlení

Dcera Dejdara čelí na Floridě hurikánu. Snad je už v bezpečí, strachuje se herec

[chooze:gallery;value:37664]

​Herec Martin Dejdar má v současné době na Floridě dceru. "Už od minulého pátku nebo čtvrtku sledujeme každou hodinu. Ona je na univerzitě v Gainesville, tedy v jakémsi průsečíku nad Tampou a Orlandem. Naštěstí nejsou u vody, takže jim tam nehrozí zásah od moře," vylíčil TN.cz Martin Dejdar.

Dodal, že hůř jsou na tom ale jejich rodinní přátelé, kteří žijí na pobřeží. "Poslední zprávy naštěstí mluví o tom, že hurikán zeslábl a ten katastrofický scénář se naštěstí úplně nenaplnil," dodal herec.

[chooze:article;value:577800]

​Tamní úřady i státní správa tam funguje podle informací herce velmi dobře. Lidé byli několikrát denně upozorňováni na blížící se nebezpečí, na stupeň a vývoj hurikánu. "Bohužel síla tohoto živlu je tak obrovská, že zasáhla více než pět milionů lidí. My si zřejmě vůbec neumíme představit, když se dá taková kapacita lidí do pohybu, k tomu určitá hysterie, silnice jsou ucpané, ale jinak vše funguje výborně," poznamenal dále Dejdar. V úterý bylo uzavřeno letiště v Tampě. "Jeden náš kamarád stihl utéct na poslední chvíli, odjet bylo možné jen pozemní cestou," uvedl na závěr.

Ještě před pár dny byla vdova po zpěvákovi Waldemaru Matuškovi Olga v Praze, kterou navštívila po dvou letech. V Česku totiž Olga Matušková absolvovala turné se skupinou K.T.O. Už před návratem do Spojených států ale věděla, že se Florida chystá na jeden z nejsilnějších hurikánů za poslední roky.

"Olga má v domě vodu, má ho celý vytopený. Ona sama i její současný manžel Jiří Planner jsou naštěstí v pořádku," řekl TN.cz manažer Olgy Matuškové Jakub Jiroušek.  

[chooze:article;value:577877]

​S obavami sleduje situaci na Floridě rovněž moderátor Leoš Mareš. Jeho starší syn Jakub studuje od léta na prestižní Florida Southern College v americkém městě Lakeland, které hurikán také zasáhl. Celou noc na čtvrtek si spolu psali na sociální síti. Leoš Mareš chtěl vědět, jestli je jeho syn v bezpečí. "Teď je nad námi tornádo," informoval v jednu chvíli Jakub svého otce. Za okamžik ho ale ujistil, že se nemusí o něj bát, že je v pořádku.

Byt na Floridě v rezidenčním komplexu zvaném Hidden Bay vlastnila před časem Šárka Grossová, manželka bývalého premiéra Stanislava Grosse. Jejich dcery Denisa a Natálie tam trávily spoustu času. I proto teď pozorně sledují, jak tuto část Spojených států hurikán Milton ničí.

"Na Floridě jsem byla naposledy před rokem. I když tam už často nejezdíme, pořád je to takový náš druhý domov, takže tu situaci sledujeme s husí kůží po celém těle. Už hurikán Helene byl dost ničivý, ale naše přátele to naštěstí minulo. Zatím jsou i teď všichni v pořádku, tak doufáme, že to tak zůstane," řekla TN.cz Denisa Grossová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.