Dcera Lucie Zedníčkové jde v jejích šlépějích. Zdědila šarm i herecký talent

Herečka Lucie Zedníčková se ve Víkendové Snídani pochlubila svou nadanou dcerou Amélií. Osmnáctiletá slečna je totiž nejen půvabná, ale i velmi talentovaná. Zdědila nadání na herectví a oblíbila si i tanec. 

Amélie si zamilovala zejména taneční styl contemporary a s taneční skupinou založenou tanečnicí a choreografkou Dominikou Červinkovou sklízí úspěchy napříč soutěžemi. "V roce 2017 se mi povedl můj největší úspěch, vyhrála jsem mistrovství světa," říká Amélie.

Za svůj největší úspěch ale považuje něco jiného. "To je určitě to, že jsem mohla začít tančit v mé skupině, ve ViViD Dance Company," říká. "To považuji za vůbec největší úspěch, že tam můžu být," dodává skromně.

[chooze:article;value:464903]

​Nadšení pro tanec je ale něco, co nezdědila po matce, ale po babičce. Lucii jako malou taneční lekce neoslnily, ačkoliv to její maminka, babička Amélie, zkoušela. "Dala mě do Národního divadla do přípravky k paní Nadě Sobotkové a já jsem tam byla jednou a řekla jsem: 'Maminko, já už tam chodit nebudu. Mě bolej nožičky'. A šla jsem si číst," vzpomíná Lucie.

Co ale Amélie po své matce zdědila, je láska k herectví. Do budoucna by ráda propojila tanec právě s divadlem. "Já bych byla moc ráda, kdybych to mohla nějakým způsobem propojit, protože já miluju divadlo," říká Amélie.

Rodiče ji do herectví nikdy netlačili a Amélie si k němu našla cestu sama. Lucii tím ale potěšila. "Já to mám nastavené tak, že u Amélie i syna Mikuláše je pro mě podstatné, aby dělali to, co je baví," říká herečka. "Není větší radost než si vydělávat vlastním koníčkem," dodává.

[chooze:article;value:489880]

​Sama Lucie svou hereckou kariéru odstartovala už na konci 70. let. Nejvíce ji ale pravděpodobně proslavil film Kouř režiséra Tomáše Vorla, ve kterém si zahrála ve svých 21 letech. "Vůbec jsem netušila, že se stane takhle kultovním filmem," říká Lucie.

Natáčení ale prý bylo těžké. "Točili jsme to v Ostravě v listopadu, kde neustále bylo sychravo a pršelo, v odstavené nefunkční továrně. Ta atmosféra, která je ve filmu, tu jsme zažívali i my při tom natáčení," vzpomíná Lucie.

Zda si mladá herečka zahraje podobnou roli jako její matka, ale zatím není jasné. Ve 21 letech, kdy Lucie Kouř natáčela, totiž možná bude ve Francii. Tam ji láká hlavně studium. "Upřímně jsem přemýšlela, že bych po střední škole, kterou studuju ve francouzštině, mohla na nějakou hezkou školu ve Francii," přiznala Amélie. "Ale ty myšlenky se mi trochu perou, protože bych se chtěla věnovat i tomu divadlu," dodává.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.