Dceru kryla vlastním tělem. Střelec v Americe útočil na dětském zápase

[chooze:gallery;value:33660]

​Město Lewiston ve státě Maine se ve středu večer stalo terčem střelce, který zabil zhruba dvě desítky lidí a asi 50 dalších zranil. Podezřelý, kterým je střelecký instruktor s armádním výcvikem, po útoku utekl. 

Muž útočil na několika místech včetně tamní bowlingové haly, kde se právě odehrával zápas dětské bowlingové ligy. V době střelby na místě byla i Riley Dumontová s rodinou. Pro ABC News popsala, že se její 11letá dcera zrovna účastnila zápasu, když zaslechla několik výstřelů. "Přišlo mi to nekonečné," popsala žena střelbu.

Na místě byl v tu chvíli i otec Riley Ron Dumont, který je policistou ve výslužbě a zvládl tak rychle zareagovat. "Táta byl policistou 40 let a doslova hned přešel do akce," vypověděla Riley. Rodinu a další lidi Ron rychle odvedl do bezpečí, dospělí následně bránili děti vlastními těly. "Ležela jsem na své dceři a moje matka ležela na mně," uvedla Riley, která je přesvědčená, že její otec pomohl zachránit lidem životy. Dodala, že sama na místě viděla tři nebo čtyři mrtvá těla.

[chooze:article;value:526989]

​Kolem místa střelby v tu chvíli projížděla i Nichoel Wyman Arelová. Televizi CNN sdělila, že viděla zakrvácené lidi. Nebylo prý poznat, jestli mají na sobě vlastní, nebo cizí krev. Zdálo se, že někteří krvácí z břicha.

Cílem i restaurace

Kromě bowlingové haly střelec útočil i v nedaleké restauraci. Pachatel byl podle všeho ozbrojen poloautomatickou puškou vybavenou optikou. Motiv jeho útoku zatím zůstává nejasný. Auto spojované s Cardem našli policisté po pár hodinách v nedalekém městě Lisbon, které leží asi 11 kilometrů od Lewistonu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.