Dceru nechali živořit v boudě bez oken a topení. Hrozí jim osmiletý trest

Téměř půl roku spala v části dřevěné boudy naproti domu, kde žil její otec se svou přítelkyní. Údajně ji tam vykázala macecha. Tehdy 15letá dívka v nevyhovujících podmínkách bez topení, sociálního zázemí a vody spala na ušmudlané matraci. Podle zjištění deníku Práva, které zveřejnil web Novinky.cz, chodila dívka ve stále stejném oblečení.

To bylo dle její třídní učitelky nevyhovující. K dispozici navíc neměla ani pračku a prát si tak musela v ruce. "Nedostávala teplé jídlo, ve škole neměla ani obědy," uvedl odbor sociálně-právní ochrany dětí. Rodiče se nad dívkou prý nesmilovali ani na Vánoce. Nemohla s nimi sedět u štědrovečerní tabule a nedostala žádné dárky. Občas prý však od macechy dostávala drobné na jídlo.

Otec se nařčením brání tím, že je jeho dcera psychicky nemocná a nezvládá se o ni starat. "Má sociální fobii, bojí se lidí. Vymýšlí si, lhala už i v minulosti," přidal muž. Podle něj šla navíc jeho dcera do dřevěné boudy dobrovolně.

[chooze:article;value:486967]

Případem se od června zabývá policie. "Zahájili jsme trestní stíhání dvou osob, které jsme obvinili ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby. Hrozí jim za to trest odnětí svobody na dva roky až osm let," řekla redakci TN.cz policejní mluvčí Dagmar Brožová. Více informací policie k případu nesdělila.

S ohledem na věk dívky nekomentoval situaci ani klatovský odbor sociálně-právní ochrany dětí. Ta je však nyní údajně v náhradní rodině, kde by měla být spokojená.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.