Děda utekl z domova důchodců. Po letech se vrátil, i když měl být mrtvý

Rodina se domnívala, že její dědeček je už skoro dekádu mrtvý. Myslela si, že pár dní poté, co Zhuo Kangluo utekl z domova důchodců, se připletl k dopravní nehodě a zemřel. Identifikované tělo dokonce nechala rodina zpopelnit. Jenže po dlouhých letech na všechny příbuzné čekal obrovský šok.

Podle britského listu Daily Mail si o devět let později všiml vnuk údajně mrtvého muže na plakátu se seznamem hledaných osob a na snímku poznal svého dědečka. Rychle se proto se svým podezřením přihlásil příslušným úřadům. Přestože starší muž během vyšetřování neodpovídal na žádné otázky, test DNA nakonec potvrdil, že se skutečně jedná o Zhua Kanglua, kterého všichni měli za mrtvého.

[chooze:article;value:486225]

Ukázalo se, že když před několika lety uprchl z pečovatelského domu, došlo k chybě a blízcí špatně identifikovali tělo, které policie nalezla na silnici. Z rodinných důvodů odmítli jeho pitvu i genetické testy a domnělého příbuzného pohřbili. Poté všichni považovali Zhua Kanglua za mrtvého, dokud ho nezadržely čínské úřady. Ty chování staříka považovaly za velmi podezřelé a chtěly po něm doklady. On však zarytě mlčel a nic neukázal.

Záhadu tedy objasnil až jeho vnuk, který Zhua poznal. A za dědečkem se ihned vydal. Podle portálu Mirror starce dojemné setkání s příbuznými dohnalo k slzám. Všechno si kupodivu dobře pamatoval a na požádání dokázal napsat i jejich jména. Policie však stále netuší, kdo je vlastně pohřben místo něj. Policisté proto pátrají po totožnosti muže, který v roce 2014 při autonehodě skutečně zahynul.

Jozefa pohřbili, po třech letech se vrátil živý:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.