Definitivní konec Harryho a Meghan ve Velké Británii. Domů už se nedostanou

[chooze:gallery;value:30981]

​Uběhly již více než tři roky od tzv. megxitu, během kterého se princ Harry s rodinou odstěhoval z Velké Británie do Kanady a následně do Spojených států amerických. Až nyní ale rodina definitivně opustila svůj britský domov, k čemuž ji ovšem nejprve musel vyzvat král Karel III.

Harry a Meghan tak po šesti měsících od královy výzvy vrátili klíče od sídla Frogmore Cottage, uvedl britský deník The Sun. "Můžeme potvrdit, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu opustili Frogmore Cottage," řekl za Buckinghamský palác sir Michael Stevens s tím, že neuvede žádné další podrobnosti.

[chooze:article;value:509767]

​Historický dům s deseti ložnicemi dostal pár k dispozici v roce 2018 od královny Alžběty II. jako svatební dar. V roce 2019 ho manželé nechali zrekonstruovat za zhruba 2,4 milionu liber (v přepočtu asi 66 milionů korun). Tuto částku po svém odchodu z Británie vrátili do královské pokladny.

Po odchodu páru do USA dům chvíli využívala princova sestřenice Eugenie s rodinou, následně byl dům nabídnut princi Andrewovi. Zda ho ovšem využije, zatím není známo.

Následky drsné knihy

Harry a Meghan byli vyzváni, aby si z domu odvezli své věci jen pár dní po vydání princovy autobiografické knihy Spare (česky Náhradník). Pár následně dostal dostatek času, aby stihl zařídit přesun věcí do Kalifornie, kde nyní žije. Pokud nyní dorazí na návštěvu do Británie, tak bude muset využít ubytování v hotelech nebo u přátel.

Vztahy mezi královskou rodinou jsou stále napjaté. Karel III. Harryho a Meghan ani nepozval na oslavu narozenin, která se konala na začátku června:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.