Dej nám tenisky, nebo tě zmlátíme, vyhrožovali chlapci dva mladíci

Dva mladíci nastoupili na nádraží v Plzni do vlaku, který jel do Prahy. Přisedli si do kupé k 16letému chlapci, se kterým se dali do řeči. 

"Následně se řeč stočila na to, že má hezké boty. A chtěli je po něm, aby si je vyzkoušeli. Poškozenému se to nelíbilo a boty půjčit nechtěl," informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Zloděje zaujaly boty, jejichž prodejní cena začíná na 5 000 korun. Mladíci mu řekli, že pokud jim boty nedá, dostane pěstí do obličeje. Chlapec je proto zul a lupičům je půjčil. Ti si je několikrát vyzkoušeli, přičemž se v nich nechali i vyfotit. Na nádraží v Praze v nich pak odešli.

[chooze:article;value:511498]

"Poškozenému mladíkovi nezbylo nic jiného než si nazout boty podezřelého a dostavit se na místní oddělení, kde celou událost nahlásil," sdělil Rybanský.

Podle informací TV Nova mělo být lupičům také kolem 16 let. Policie je už vypátrala. Podobný případ řešili v únoru také kriminalisté z Plzně.

Šlo o sportovní boty v hodnotě zhruba 3 500 korun. Poškozený je nakonec lupiči odevzdal. Pachatel si je obul a zmizel. I jeho ale policisté brzy dopadli a 22letý mladík skončil ve vazbě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.