Děje se něco neobvyklého, varují meteorologové. Počasí bude extrémní

Podle předpovědi bude v následujícím týdnu počasí jako na houpačce. Nad USA se totiž mají střídat dva velmi odlišné tlakové modely. "Když se podíváme na nejnovější předpověď tlakové anomálie na několik příštích dní, můžeme vidět poměrně narušený vzor počasí," upozorňují meteorologové z odborného portálu Severe Weather.

V příštím týdnu tam má počasí ovlivňovat oblast nízkého tlaku vzduchu, která přinese i sníh. Už od pondělí se má totiž na východ USA přihnat studená fronta. "Není to neobvykle chladná událost, ale je chladnější, než je pro toto roční období obvyklé," upozorňují meteorologové.

[chooze:article;value:549019]

​Zimní bouře má podle odborného portálu AccuWeather zasáhnout i západ Spojených států. "Neobvykle studená bouře se bude pomalu stáčet nad Kalifornií a jihozápadem Spojených států," tvrdí meteorologové s tím, že by mohla udeřit už o víkendu.

Ve středu USA ale bude všechno jinak. Teploty by tam měly stoupat i ke 30 °C. "Tlaková anomálie na hladině moře ukazuje přítomnost slabé oblasti nízkého tlaku nad severem/centrem Spojených států," vysvětlují meteorologové.

Teplotní extrémy potrápí i Česko, a to už tento víkend a na začátku příštího týdne. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se mají teploty vyšplhat přímo k letním hodnotám. V sobotu má být 21 až 25 °C a v neděli 22 až 26 °C, v Čechách dokonce až 28 °C.

[chooze:article;value:549291]

​Teploty, které jsou o 15 až 18 °C vyšší, než je pro toto období typické, se mají udržet i na začátku příštího týdne. V pondělí se má rtuť teploměru vyšplhat ke 21 až 25 °C a v Čechách až ke 27 °C. Podobné to bude i v úterý.

Už od středy se ale mírně ochladí. Teploty se vyšplhají jen na 15 až 20 °C, zpočátku se ojediněle objeví i bouřky a bude oblačno až zataženo. Ve stejném duchu by se měl nést i zbytek týdne.

Velikonoční počasí přálo výletům. Někde se dokonce už dalo koupat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.