Dělá se vám v letadle špatně? Letuška poradila, kam je nejlepší si sednout

Není ničím neobvyklým, že se mnohým pasažérům při cestování letadlem dělá špatně. Letuška pracující u společnosti British Airways proto poradila několik užitečných rad a tipů, jak s nevolnostmi zatočit, píše portál The Sun.

Sedadla

Zpravidla bývá lidem špatně nejčastěji během turbulencí. Pokud člověk ví, že s tím mívá problém, je důležitý už výběr sedadla. Nejhorší je to totiž podle odborníků vždy v zadní části letadla.

[chooze:article;value:552437]

"Nejlepší místo je v takových případech uprostřed kabiny poblíž křídel. Také bych si vždycky sedla do uličky. Usnadní vám to rozhodně pohyb po letadle a zmírní i pocity možné klaustrofobie," uvedla letuška v rozhovoru pro portál Ocean Florida.

Další tipy

Podle letušky je také vhodné využívat klimatizaci nad sedadlem a mít ji ideálně během celého letu zapnutou. Chladný vzduch totiž může snížit riziko nevolnosti.

Cestující, kterým bývá špatně nebo bojují s klaustrofobií, by se měli snažit během letu rozptýlit. "Pokud sledování televize zhoršuje nevolnost, většina systémů v letadlech nabízí i širokou škálu zvukových programů na poslouchání, které bývají pro mnohé pasažéry vhodnější," vysvětlila členka palubního personálu.

Ve chvíli, kdy už cítíte, že je vám zle, není dobré chodit po letadle. "Zůstaňte sedět, nechte hlavu skloněnou a zavřete oči. Když budete mít těžiště o něco níže, můžete také cítit menší závrať," poradila lékařka Danielle Quingová. Jestliže je to jen trochu možné, radí rovněž zkusit všechno zaspat.

I když během nevolnosti člověk nemá často na nic chuť, doktorka doporučuje zkusit něco malého sníst. V některých případech jídlo totiž může skutečně pomoci.

Ruzyňské letiště přešlo na letní provoz. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.