Děláte to také? Zubař varuje před třemi zlozvyky, které mohou poškodit zuby

Zubař Wei Tien ve videu na tiktoku odhalil tři časté zlozvyky, které mohou poškodit dásně i zuby. Lidé by si na ně měli dávat velký pozor a snažit se je nedělat.

Problémy může způsobit skřípání zuby. Ty jsou poté totiž daleko citlivější. Někteří lidé však skřípají zuby ze spánku, aniž by o tom věděli, a nemohou to tedy příliš ovlivnit.

@drweijian 3 habits that are ruining your teeth ?? #tiktokguru #learnontiktok #dentist #fyp ♬ if u use this sound ur automatically hot - ?

Podle zubaře jsou velkým nepřítelem párátka. Právě jejich používání může vést k ústupu dásní a přecitlivělosti zubů. Častým zlozvykem je také kousání nehtů. Právě to nám může pořádně zavařit. Ničí se tak zubní sklovina a oslabují se přední zuby. Navíc hrozí, že si je třeba zlomíme.

Bílé zuby

Podle zubařky Krystyny Wilczynské navíc lze snadno dosáhnout zářivého úsměvu a bílých zubů. Stačí vyměnit šumivé nápoje a kofein za zeleninu. Vhodná je například brokolice, která obsahuje vysoké množství železa, píše portál Daily Mail.

[chooze:article;value:485910]

"Pokud chcete bílé zuby, je důležité dávat si pozor na to, co jíte a pijete. Mnoho potravin a nápojů, jako je třeba víno, obsahuje látky, které mohou barvit zuby," vysvětlila Wilczynská. 

V Česku chybí zubaři. Lidé za nimi musí cestovat i přes půl republiky (01/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.