Demonstrace před slovenským úřadem vlády. Opozici vadí zrušení speciální prokuratury

Protest svolaly tři slovenské politické strany PS, KDH a SaS. Předseda KDH Milan Majerský na opozičním protestu odsoudil záměr vlády zrušit speciální prokuraturu, která má na starost odhalování závažné trestné činnosti. "Fico opět unáší stát," citoval z projevu Juraje Krúpy z SaS slovenský deník Sme.sk

"Máme rádi Slovensko a budeme ho bránit dnes i v budoucnu," pronesl k lidem z pódia před Úřadem vlády předseda Progresivního Slovenska Michal Šimečka. Kdyby premiérovi Robertu Ficovi na Slovensku skutečně záleželo, zaměřil by se podle něj na zdravotnictví, školství a prosperitu, a ne "jen na moc a beztrestnost pro jejich vlastní prospěch". "Pokud to bude nutné, přijdeme znovu," dodal Šimečka.

[chooze:article;value:530444]

Lídr PS také zopakoval motto demonstrace, tedy "Dost bylo Fica", a dav pokračoval ve skandování. "Je to přesně tak, jak říkáte," reagoval na křičící dav a zdůraznil, že je hrdý na lidi, kteří přišli a není jim jedno, jak to dopadne se Slovenskem, citoval Šimečku server Noviny.sk.

Podle Šimečky se Robert Fico mýlil, když si myslel, že mu jeho kroky projdou. "Robert Fico se o stát nestará," řekl a dodal, že od voleb se vláda soustředí pouze na policejní čistky, moc a třenice. "Na všechno ostatní Fico kašle," pronesl Šimečka a zdůraznil, že Fico "vaří podle Orbánova receptu". "Trestní zákon vypadá, jako by ho napsali Bödör a Kočner," zmínil také.

Na demonstraci se objevily transparenty a hesla "Zastavme je", "Nevyhrají" a "Nebudeme mlčet", protestující rovněž hlasitě vyjadřovali podporu prezidentskému kandidátovi Ivanu Korčokovi. Demonstrace trvala zhruba hodinu a po jejím skončení se dav pokojně rozešel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.