Den otců v královské rodině. Palác zveřejnil fotky z dětství panovníka

Na třetí červnovou neděli připadá tradičně Den otců. A ten se slaví i v britské královské rodině. Na instagramovém profilu prince a princezny z Walesu přibyly v neděli hned dvě dojemné fotky.

"Máme tě rádi, tati. Šťastný Den otců. G, C & L," stojí v popisu fotky. Iniciály na konci krátké zprávy patří princi Georgovi (10), princezně Charlotte (9) a princi Louisovi (6). Letošní fotku k tomuto dni pořídila tradičně sama princezna Kate.

Podle deníku The Sun to je poprvé, co královská rodina na sociálních sítích paláce zveřejnila vzkaz přímo od dětí.

Fotku princezna Kate pořídila podle deníku Mirror na pobřeží Norfolku, a to nedaleko místa, kde rodina strávila letošní velikonoční víkend.

[chooze:article;value:560368]

Svému otci, králi Karlovi III., popřál i William. Na instagramu sdílel snímek z dětství, kde si spolu hrají s míčem. "Šťastný Den otců, tati," napsal k fotce starší syn britského panovníka. 

Podle deníku Mirror fotka vznikla v červnu 1984 v zahradách Kensingtonského paláce, když Williamovi nebyly ještě ani dva roky a jen pár měsíců před tím, než se narodil jeho mladší bratr princ Harry.

Pozadu nezůstal ani sám Karel III. Na instagramovém profilu královské rodiny zveřejnil video, na kterém je současný britský král se svým otcem. V jednu chvíli zvedá Philip malého synka z kočárku a v dalším záběru už spolu plují na plachetnici.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

"Přeji všem tatínkům a těm, kteří dnes možná postrádají své rodiče, pohodový Den otců," stojí v popisu videa. Záběry pocházejí z Národního archivu BFI.

Britové se dočkali. Princezna Kate jim mávala z balkónu při oslavách narozenin krále Karla III. (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.