Den s kandidátem na prezidenta Babišem: V Maďarsku řešil migrační krizi

Osm hodin ráno – Letiště Václava Havla. Jeden z kandidátů na příštího prezidenta se vypravil do Maďarska. Tentokrát na sobě Andrej Babiš neměl oblek, jako v době, kdy na podobné cesty vyrážel jako předseda české vlády, ale rolák, sportovní boty a kulicha.

Z budapešťského letiště se vydal k maďarsko-srbským hranicím, které střeží ozbrojení policisté a celníci. Chrání tak vnější hranici Evropské unie před přílivem migrantů. Balkánská trasa je nejfrekventovanější cestou, kudy se dostávají ilegální migranti do Evropy. Většina jich překračuje hranice schengenského prostoru právě na maďarsko-srbské hranici.

"Ilegální migrace je velký problém, já se tím zabývám od roku 2015, takže vím o tom něco. My jsme zabránili těm kvótám, no a to řešení je jednoduché. Já skutečně nechápu, proč Rakousko zablokovalo vstup do Schengenu Bulharsku a Rumunsku," vyjádřil se Babiš.

[chooze:article;value:479341]

​Na státní hranici se setkal s maďarskou prezidentkou Katalin Novakovou a jejím srbským protějškem Aleksandarem Vučičem. Setkání to bylo přátelské. "Několik let se přátelíme a už dlouho jsme se chtěli všichni tři takhle sejít. Je důležité řešit problém s migrací vzájemně," prozradila Katalin Novaková.

"Andreje znám řadu let. Nezabýváme se tím, jestli je teď ve vládě, opozici nebo zrovna kandiduje. Taky se budu s Katalin scházet i v době, kdy nebudu srbský prezident," okomentoval setkání Vučič.

Po společném obědě se Babiš s maďarskou prezidentkou přesunul do jejího bytu v Segedínu na šálek čaje. Do Česka se Andrej Babiš letecky vrátil ještě ve čtvrtek večer.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.