Denisa z MasterChefa bojuje s nádory. Nákladná léčba stojí stovky tisíc měsíčně

Lidé si Denisu Zajícovou, dříve Cziglovou, mohou pamatovat jako jednu z účastnic pořadu MasterChef Česko 2019. V roce 2014 jí diagnostikovali nádor na mozku a musela celkem na čtyři operace. Přestože to nějakou dobu vypadalo, že se její zdravotní stav zlepšil, nádory se jí znovu vrátily. A navíc byly mnohem agresivnější.

"Červnová situace vypadala, že tady budu maximálně rok. Nádory byly zmutované v hlavě, množily se a rychle rostly," popsala Denisa na instagramu.

Jednou z možností byly nákladné léčby. Rodina proto uspořádala sbírku a díky dobrým lidem vybrala i dostatek peněz. Denisa nakonec zahájila bioléčbu. A ta přinesla své ovoce. Agresivní nádory totiž zareagovaly na léky pro pacienty s rakovinou plic.

"Asi jsem žena štěstěny, jsem 1 z 30 pacientů, kterým léčba sedla a funguje. Neměla jsem žádné vedlejší účinky, na které jsem byla předem upozorněná, že pravděpodobně budou. Otoky těla, nevolnost, zvracení, omdlévání a silné průjmy. Ťuk, ťuk. Musím zaklepat, léky mi naprosto sedly," raduje se bývalá účastnice pořadu MasterChef Česko.

Podle Denisy jsou výsledky naprosto úžasné. "Mám obrovskou radost. Dostala jsem od života ten nejhezčí dárek. Nádory se zmenšují až o 60 % a ty menší jsou úplně pryč," uvedla.

[chooze:article;value:490203]

"Moc, moc děkuji Masarykovu onkologickému ústavu za výzkum a lék, který mi našli a může mi prodloužit život. Moc děkuji své rodině a přátelům za úžasnou podporu. A moc děkuji Vám za neskutečnou podporu, a že jsem si mohla dovolit tuto nákladnou léčbu," poděkovala Denisa.

Zároveň doufá, že ji podpoří finančně také pojišťovna. "Abyste rozuměli, tyto léky nesmím přestat nikdy brát, jinak by se vracely nádory zpět. To je ta mutace. Cena je vysoká, 200 tisíc měsíčně. Takže teď je to částka 800 tisíc za čtyři měsíce. Samozřejmě je to pro mě nejlepší životní investice, ale ta částka je masakr," posteskla si Zajícová.

Denisa je přesvědčená, že člověk musí dělat maximum pro své uzdravení a podporovat i léčbu jiným způsobem. "Jestli jsem v životě zažila největší štěstí a upřímnou radost v slzách, tak je to právě teď. A věřím na zázraky," uzavřela.

Podívejte se, jak Denisa okouzlila porotu kulinářskými schopnostmi v soutěži MasterChef Česko v roce 2019:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.