DeSantis oznámil kandidaturu na prezidenta USA. Zradila ho však technika

Měl to být historický okamžik. Místo toho start DeSantisovy kampaně připomínal nepovedené lety některých raket Elona Muska. Byl totiž několikrát odložený a plný technických problémů. Místo slov bylo ze začátku slyšet jen ťukání do klávesnice a o pár chvil později zase mluvili všichni přes sebe a rozumět nebylo prakticky nikomu.

Technologický mág Musk očividně nebyl schopný zajistit kvalitní hodinové vysílání na sociální síti, kterou vlastní. Společnost Twitter se hájí tvrzením, že o rozhovor byl rekordní zájem. "Říkali, že to souvisí s počtem lidí, který chtěl oznámení kandidatury sledovat. V jednu chvíli jich mělo být přes 400 000," sdělila komentátorka agentura AP Adriana Gómezová Licónová.

Nakonec ale DeSantis přece jen řekl své. "Kandiduji na prezidenta Spojených států amerických, abych mohl vést velký americký comeback," oznámil floridský guvernér.

[chooze:article;value:506116]

Aby se jeho sen příští rok na podzim stal skutečností, musí se stát favoritem republikánů, a porazit tak v primárkách Donalda Trumpa. Exprezident mu to ale rozhodně nedá zadarmo a hned zahájil protiútok.

Na problémech s DeSantisovým online vysíláním se přiživil i prezident Joe Biden. Na svůj twitterový profil přidal příspěvek, ke kterému napsal: "Tenhle odkaz funguje." A všechny zájemce tím přesměroval na stránky své kampaně za znovuzvolení.

"Otázkou je, zda je DeSantis vůbec volitelný. Není příliš charismatický a jeho kampaň je velmi populistická," podotkl komentátor agentury AP Will Weissert. V kampani však má silného spojence. Musk sice po skončení vysílání dodal, že na jeho sociální síti jsou vítaní všichni kandidáti, jinému ale podobný prostor nenabídl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.