Deset let od útěku odsouzeného poslance. Skrývá se stále v Jižní Americe

Podle soudu Petr Wolf zneužil 11milionové státní dotace. Peníze určené na projekt k ochraně přírody využíval na vyplácení astronomických platů a na cestování, které s projektem nesouviselo. Po vynesení rozsudku, který ho poslal na šest let do vězení a vyměřil mu pětimilionovou pokutu, ale přestal přebírat soudní obsílky.

Počátkem ledna 2013 požádal Wolf krajský soud o čtyřdenní lhůtu, aby si vyřídil osobní a pracovní záležitosti. To mu soud zamítl. Wolf následně do věznice nenastoupil. Čtyřiadvacátého ledna po něm policisté proto začali pátrat. Později už byl na Wolfa vydán i evropský a mezinárodní zatykač, protože bylo zřejmé, že utekl do zahraničí.

[chooze:article;value:486135]

"V případě, že se jakákoliv osoba dostane do databáze hledaných osob, Policie České republiky po ni pátrá, a to jak v České republice, tak samozřejmě i v zahraničí," sdělil k postupu policie mluvčí policejního prezidia Jakub Vinčálek.

"Wolf podle všeho utekl do Paraguaye. O jeho vydání usiluje ministerstvo spravedlnosti bezmála sedm let. "Řízení o vydání pana Wolfa z Paraguaye do České republiky stále probíhá. Příslušný paraguajský soud vydal příkaz k jeho předběžnému zadržení na paraguajském území. Dodnes se jim ho ale nepodařilo zadržet," dodal k případu mluvčí ministerstva zahraničí Vladimír Řepka. 

Promlčecí lhůta se na bývalého poslance nevztahuje, protože byl pravomocně odsouzen. Za mřížemi tak může skončit kdykoliv. Kvůli útěku do zahraničí mu hrozí ještě další dva roky vězení navíc.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.