Desítky lidí po srážce vlaků skončily v nemocnicích. Pět je ve středně těžkém stavu

[chooze:gallery;value:36117]

​Srážka vlaků v Pardubicích si vyžádala čtyři oběti a více než dvě desítky zraněných. Záchranáři je po prvotním ošetření rozvezli do okolních nemocnic. 22 z nich bylo transportováno do pardubické a chrudimské nemocnice, šest přijatých pacientů hlásí Hradec Králové.

"V průběhu noci bylo do pardubické a chrudimské nemocnice dopraveno zdravotnickou záchrannou službou 21 zraněných, 5 z nich utrpělo středně těžká zranění, zbývající zranění zdravotníci vyhodnotili jako lehká," uvedla mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová. Většina z nich byli dospělí. 

[chooze:article;value:558887]

​"Zdravotnický personál ošetřoval zranění jako naraženiny hrudníku či hlavy, otřes mozku, blokace krční páteře nebo pohmožděniny," dodala. V nemocnici má aktuálně být 11 hospitalizovaných. "Většina pacientů zůstala v nemocnici na pozorování, jsou hospitalizovaní na několika odděleních," doplnila. 

O tom, kdy je z nemocnice propustí, se teprve bude rozhodovat. "V chrudimské nemocnici předpokládáme, že bychom je v průběhu dneška nejpozději zítra propouštěli do domácího léčení, v případě pacientů v pardubické nemocnici zatím nevím," dodala Semrádová.

Několik zraněných přivezli záchranáři i do Fakultní nemocnice Hradec Králové. "Přijali jsme šest osob s lehčím zraněním," potvrdil pro TN.cz mluvčí Jan Špelda. "Mezi nimi byli dva dospělí a čtyři děti," dodal. Čtyři osoby propustili ještě v průběhu noci na čtvrtek.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) informoval, že pro všechny, kteří potřebují psychologickou pomoc funguje krizová linka 950 570 805.

Nehoda si vyžádala čtyři mrtvé: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.