Desítky nehod včetně úmrtí. Klatovskou gilotinu čekají změny, ale až za pár let

Jednašedesátiletý řidič kamionu jel od Železné Rudy a nejspíš přehlédl zákazovou značku s povolenou výškou. Život to stálo spolujezdce z projíždějícího auta, které jelo opačným směrem. Nebyl první, kdo značku přehlédl nebo zkusil projet.

Klatovská radnice se prý snaží o změny od roku 2020. "Co se změnilo, bylo ještě více značení z pohledu města, upozorňující jednak na objížďku tohoto viaduktu a jednak je několik značek za sebou, které jasně říkají, jak ten most je vysoký," vyjmenoval klatovský starosta Rudolf Salvetr (ODS).

"Tahle situace má jediné řešení, řidič rozměrného vozidla musí sledovat dopravní značky, které mu zakazují pokračovat v jízdě," řekl dopravní expert Robert Kotal.

[chooze:article;value:539606]

​Město podle starosty víc udělat nemůže. Viadukt patří Správě železnic a silnice ŘSD. Správu železnic se štábu nepodařilo kontaktovat. "Z pohledu silničních stavebních norem je tenhle viadukt v naprostém pořádku, stejně tak jako je v pořádku dopravní značení před samotným průjezdem i v samotném viaduktu," shrnul mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Řešením může být dokončení obchvatu v příštím roce. Změnit se má ale i viadukt. "Podle poslední zprávy Správy železnic je jaro 2026 tím termínem, kdy by mělo dojít jednak k jeho rozšíření a jednak ke zvýšení," uvedl starosta. Policie smrtelnou nehodu dál vyšetřuje, šoférovi kamionu hrozí až 6 let vězení za usmrcení z nedbalosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.