Desítky otrávených v luxusním hotelu. Dítě dokonce skončilo v nemocnici

Přes 25 turistů zůstalo upoutáno na lůžku kvůli podezření na otravu jídlem v pětihvězdičkovém hotelu v Turecku. V all inclusive resortu Rixos Sungate nedaleko oblíbeného letoviska Antalya jim přitom nejprve tvrdili, že za jejich zdravotní komplikace může počasí, popsal britský deník The Sun.

Hotelový lékař postiženým údajně tvrdil, že potíže turistů způsobily "rozdíly mezi denními a nočními teplotami, sezónní faktory a alergické reakce". Hosté, kteří trpěli zvracením, průjmem a horečkou ale označili odpověď tureckého hotelu za "směšnou a neužitečnou".

"Byla to noční můra. Nemohl jsem opustit postel. Nemohl jsem nic jíst. Cítím se vykuchaný. Nikdy jsem na tom nebyl tak špatně," popsal své pocity 37letý Liam Garnett z Manchesteru. Špatně bylo i jeho dětem ve věku 6 a 3 roky.

Zdravotní problémy měli lidé různého věku, od 22měsíčního dítěte až po ženu ve věku 60 let. Jednou z postižených je i nevlastní dcera Rebeccy Wrightové (37). 14letá Charlie dokonce skončila na tři dny v nemocnici a byla jí diagnostikována gastroenteritida neboli žaludeční viróza. Nemocnice rodině vystavila účet za zhruba 3 000 liber (v přepočtu zhruba 80 tisíc korun). ​Rodiny měly navíc další výdaje také s jídlem, které si musely kupovat. Jíst z hotelového bufetu se už totiž bály a tak si jídlo nechaly vozit z okolí.

Rebecca si už stěžovala cestovce Tui, která jí zájezd zařídila. Cestovní kancelář jí ovšem sdělila, že hotel stojí za verzi s počasím. 

Podle rekreantů počet případů stále roste. "Moje rodina je v Rixos Sungate – tři z pěti mají otravu jídlem a jeden je hospitalizován. Zaměstnanci nedělají nic, aby pomohli, popírají veškeré znalosti, i když si ostatní hosté stěžovali," citoval Kate Dowlingovou deník The Mirror.

[chooze:article;value:491860]

Cestovní kancelář britskému webu řekla, že případ řeší. "Víme o menším počtu případů v Rixos Sungate v Turecku a máme o ně obavy, protože zdraví a bezpečnost našich zákazníků je naší nejvyšší prioritou. Náš tým pro bezpečnost a ochranu zdraví vyšetřuje v úzké spolupráci s hotelem a s našimi hosty zůstaneme v častém kontaktu. Rádi bychom všechny zákazníky ubezpečili, že pravidelně kontrolujeme všechny naše hotely s ohledem na zdraví a bezpečnost, včetně hygieny," uvedla mluvčí.

Otravu jídlem nedávno zažili lidé z Hradce Králové. Podívejte se, co se jim stalo (06/04/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.