Děsivá nehoda v Mexiku. Po střetu s kamionem uhořelo v autobuse 19 lidí

Neštěstí se stalo na severozápadě země mezi Mazatlánem a Culiacánem na páteřní dálnici při pobřeží Tichého oceánu, informoval deník El Sol de Mazatlán.

Patrový dálkový autobus se srazil s kamionem. Obě vozidla zachvátily plameny. Bilance je tragická. V autobuse uhořelo 19 cestujících, kteří zůstali uvěznění uvnitř. Mezi nimi byly i děti. Dalších 22 zraněných odvezli záchranáři do nemocnic, včetně sedmiměsíčního kojence.

Prokuratura státu Sinaloa oznámila, že identifikace obětí bude vzhledem ke stavu jejich těl možná jen pomocí DNA. Vyjádřila soustrast pozůstalým a vyzvala příbuzné, aby byli nápomocni a poskytli srovnávací vzorky.

[chooze:article;value:519054]

​Bus jel z Guadalajary do Los Mochis (900 km) a situaci komplikoval fakt, že dopravce neznal kvůli přistupujícím a vystupujícím přesný počet cestujících.

Předběžné výsledky vyšetřování ukázaly, že ke srážce došlo ve chvíli, kdy autobus kamion předjížděl, uvedl portál Línea Directa. Tahač s přívěsem se při tom z nějakého důvodu vychýlil z trasy. Přesnou příčinu nehody by však měly určit znalecké posudky. Úplně ještě není vyloučena varianta, že kamion předtím havaroval a zůstal stát přes oba pruhy vozovky.

Vozidla začala po nárazu hořet a autobus sjel mimo dálnici. Dvěma jeho řidičům se údajně podařilo uniknout. O osudu posádky kamionu úřady žádné zprávy nezveřejnily.

Smrtelné nehody jsou v Mexiku časté. Příčinou bývá vysoká rychlost, špatný technický stav vozidel nebo únava řidičů. Loňská nejtragičtější nehoda a jedna z nejhorších vůbec se stala na jihu Mexika ve státě Oaxaca, kde se zřítil autobus do rokle a zahynulo 29 lidí. Rostoucí počet nehod kamionů vede k tlaku na to, aby tahače nesměly mít zapřažené dva návěsy za sebou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.