Děsivá smrt v hotelovém bazénu, proud vtáhl dívenku do roury

Neštěstí se stalo v sobotu vpodvečer v hotelu Double Tree patřícím do řetězce Hilton, uvedla televize ABC.

Rodina s osmiletou dcerou, která milovala plavání, navštívila venkovní hotelové koupaliště, kolem kterého je další bazén ve formě řeky s mírným proudem.

Dívenka se ztratila z dohledu a máma ji nemohla najít ani ve vodě, ani v hotelu a jeho okolí. Stejně tak přivolaní policisté a dobrovolní pátrači.

[chooze:article;value:517588]

​Přestože matka prosila obsluhu, aby jí ukázala kamerové záznamy, mohli se na ně podívat až strážci zákona. Bylo z nich jasné, že dítě šlo do menšího z bazénů a už z něj nevylezlo.

Policisté nechali vypustit vodu a teprve po šesti hodinách našli pátrači s pomocí kamery na teleskopické tyči tělíčko dívky šest metrů hluboko v rouře o průměru zhruba 40 centimetrů. Jeho vyproštění trvalo hasičům několik hodin.

Podle prvních výsledků vyšetřování zřejmě došlo k poruše, potrubím měla voda proudit do bazénu, ale ono ji naopak nasávalo, místo sousední roury opatřené sítem.

Kontroloři odhalili podle NBC další nedostatky včetně zajištění bezpečnosti i nesrovnalostí v dokumentaci a nechali bazén do odvolání uzavřít. Vedení hotelu se k případu odmítlo vyjádřit. Rodiče už podali žalobu.

Policisté zatím nikoho neobvinili.

Tragédie za Prahou: V kojetickém lomu našli mrtvého muže. Utopil se (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.