Děsivé detaily o implozi ponorky Titan. Zveřejnili zásadní chybu šéfa společnosti

Nový dokument stanice Channel 5 upozornil na vyjádření šéfa společnosti, který společně s dalšími čtyřmi lidmi na palubě zemřel, pár měsíců před tragédií. V rozhovoru pro kanadské rádio mluvil o bezpečnosti ponorky Titan, upozornil list New York Post.

Do malé ponorky se nacpalo pět lidí aby mohli zahlédnout trosky Titaniku. "Co by se mohlo pokazit?" žertoval na toto téma. 

"Pro mnohé je to děsivé," přiznal ale. "Když jsem pod hladinou a řídím tu ponorku, je to pro mě úplně jiný zážitek. Nedokážu to pořádně vstřebat, dokud se nedostanu na hladinu," dodal.

[chooze:article;value:544113]

Během rozhovoru Rush mluvil i o tom, jak na vývinu ponorky spolupracoval i s NASA a Boeingem. List ale upozornil, že navzdory tomu i po smrti čelí kritice, že ignoroval vážné bezpečnostní problémy. Podle BBC ho na to, že ohrožuje životy pasažérů, upozorňoval konzultant jeho společnosti. 

Kamarád Rushe Karl Stanley si zase myslí, že o vysoké pravděpodobnosti smrti šéf společnosti věděl. "Myslím, že Stockton vyráběl takovou past na myši pro miliardáře," řekl už dříve deníku The Independent

Implozi ponorky zaznamenalo přísně utajené zařízení amerického námořnictva (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.