Děsivé detaily první popravy dusíkem. Vrah trpěl přes 20 minut, říká svědek

"Je to ta nejstrašnější věc, jakou jsem kdy viděl spáchanou na jiné lidské bytosti," nešetřil pro deník Daily Mirror kritikou duchovní poradce Jeff Hood, jenž do popravčí místnosti doprovázel ve čtvrtek v alabamské věznici usvědčeného vraha Kennetha Smithe.

Vězeň se měl na lehátku 22 minut třást a svíjet. Poté těžce dýchal, než zůstal ležet bez známek života. Při exekuci byla použita novinka – obličejová maska, do níž proudil dusík.

[chooze:article;value:538802]

​Samotný duchovní riskoval a musel podepsat, že vězně doprovázel při jeho odchodu z tohoto světa na vlastní nebezpečí. Personál nápravného zařízení se ale snažil Hooda ochránit pumpováním kyslíku do popravčí místnosti

Smith byl odsouzený nájemní vrah, v cele smrti na exekuci čekal od roku 1989, v roce 2022 podle CNN už jednu exekuci vykonanou za pomoci smrtící injekce přežil.

Původně ho odsoudili za nájemnou vraždu z roku 1988, během níž spolu s dalším mužem, Johnem Forrestem Parkerem, zabili 45letou Elizabeth Sennett poté, co jim její manžel Charles Sennett starší zaplatil každému 1 000 dolarů (asi 23 tisíc korun).

Trest smrti i odchod z NATO. Trump si získává podporu šílenými sliby (24/1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.