Moderní bydlení

Děsivé detaily tragédie na jachtě. Oběti nehodu přežily a neutopily se

[chooze:gallery;value:37237]

​Čtyři oběti, které zemřely na palubě luxusní jachty miliardáře Mikea Lynche, se podle výsledků pitev neutopily, a měly tak šanci na záchranu. Informaci přinesl italský zpravodajský server La Repubblica.

Podle pitev, které proběhly v nemocnici v Palermu, oběti zřejmě uvázly ve vzduchové bublině. Po čase jim ale došel kyslík, jelikož se prostor rychle zmenšoval kvůli stoupající vodě a s nárůstem oxidu uhličitého se stával toxickým, popsal deník Daily Mail

Testy na tělech čtyř ze sedmi obětí potvrzují, že zemřely "atypickým utonutím". To podle deníku znamená, že neměli žádnou vodu v plicích, průdušnici a žaludku. Tato forma smrti byla prokázána na tělech newyorského právníka Chrise Morvilla a jeho manželky Nedy a na tělech bankéře Jonathana Bloomera a jeho ženy Judith. Během nehody zemřel také anglický magnát Mike Lynch a jeho 18letá dcera Hannah a kuchař Recaldo Thomas.

[chooze:article;value:572458]

​Výsledky tak podle italských médií naznačují, že pasažéři byli během nehody při vědomí. Jejich šance na záchranu ale nebyla příliš velká, protože vzduchová bublina byla "malá a rychle se naplnila rostoucími hladinami toxického oxidu uhličitého".

Neštěstí se stalo v pondělí 19. srpna poblíž hlavního sicilského města Palerma. Luxusní jachtu s 12 cestujícími a 10 členy posádky zasáhlo tornádo. Patnáct lidí měla zachránit posádka holandského plavidla, která se nacházela poblíž. Byla mezi nimi i roční holčička a její matka. Více jsme o tragédii psali v tomto článku na TN.cz.

Ve vraku jachty u Sicílie našli pět těl. Zemřel miliardář i jeho 18letá dcera (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.