Děsivé odhalení v oblíbeném řetězci. Na zemi se válelo maso, chyběly vozíky

Polský řetězec Biedronka se stále u zákazníků nejen z Česka těší značné oblibě. Láká totiž hlavně na nízké ceny potravin a různé akce typu věrnostní karty.  Teď mu však sami zákazníci vystavili ne příliš lichotivý posudek, napsal polský zpravodajský web Interia Biznes.

Diskontní prodejny se všemožnými prostředky snaží přesvědčit spotřebitele, že jejich zaměstnanci vynakládají maximální úsilí, aby nakupovali v pohodlných, příjemných a čistých podmínkách. Pravda ale bývá podle portálu občas jiná.

Podle webu se na jednu z prodejen řetězce Biedronka ve Varšavě hromadí ze strany zákazníků jedna stížnost za druhou. Trnem v oku jim má být například nedostatek vhodného počtu nákupních vozíků a košů pro zákazníky. Trvá to údajně už několik měsíců a situace se nezměnila ani po opakovaných upozorněních. A reklamací přibývá i v dalších prodejnách.

[chooze:article;value:553206]

​Daleko větší problém, na který zákazníci neustále poukazují, jsou ovšem páchnoucí a špinavé ledničky. "Vedle chladících a mrazírenských boxů leželo na podlaze vepřové i hovězí maso, a také drůbež. Předpokládali jsme, že se v tu chvíli jen doplňuje zboží. Problém ale byl, že maso se tam takhle válelo zhruba půl hodiny a navíc blokovalo uličku pro nákupní vozíky," popsal web Interia, který se o situaci přesvědčil přímo na místě.

Vedení Biedronky ale trvá na tom, že nejvyšší kvalita a bezpečnost výrobků jsou jednou z priorit sítě těchto prodejen. "Jakýkoli signál naznačující možné snížení kvality, byť jen nahodilé, je brán vážně a okamžitě kontrolován. Zaměstnanci jsou povinni zajistit údržbu a čistotu chladících boxů a zajistit jejich bezchybný provoz," sdělilo tiskové oddělení řetězce. Zavázalo se, že distribuci masných výrobků budou častěji kontrolovat vedoucí jednotlivých prodejen. "Objednali jsme také další nákupní košíky. Dodávka probíhá a brzy budou k dispozici zákazníkům," napsal Paweł Pruski, obchodní manažer řetězce Biedronka. 

Řetězec řešil nedávno problémy také s aplikací Moje Biedronka, která po aktualizaci fungovala hůř a občas nefungovala vůbec. Tuto aplikaci měla i řada Čechů, napsal počátkem roku polský web Onet.pl.

Jeden z největších polských maloobchodních řetězců, který patří do portugalské skupiny Jerónimo Martins, by měl co nevidět vstoupit i na slovenský trh. První prodejny tam hodlá otevřít koncem letošního roku, informoval loni web Interia Biznes. 

Zlaté časy českých e-shopů skončily. Drtí je inflace i zahraniční konkurence (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.