Děsivý moment v Jablonci nad Nisou. Rodič vtrhl do školy s pistolí

Řešit školní problémy vlastní ratolesti s horkou hlavou se nevyplácí. Jasným důkazem je 40letý muž, který vtrhl do jedné základní školy v Jablonci nad Nisou a okamžitě zamířil do ředitelny, kde za sebou zavřel dveře. Osamocenou ředitelku pak slovně i fyzicky napadl, na pomoc jí tak vyrazil jeden z kolegů. Ředitelku urážel i před žáky.

"K osobě paní ředitelky neustále vykřikoval urážky, nadávky a výhrůžky. Během tohoto incidentu si ještě vyhrnul bundu, aby bylo vidět, že má u sebe v kalhotách zasunutou zbraň. Poté ji rukou povytáhl, aby jasně naznačil, že je ozbrojen," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Pistole byla však pouze plynová. 

[chooze:article;value:484318]

Z budovy školy pak s nepořízenou odešel v doprovodu dalšího muže. V tu chvíli už však byli na místo zavoláni strážníci, kteří agresora zadrželi a předali kolegům z jablonecké policie. Ti 40letého rodiče převezli do vazby. Hned v pátek stanul muž v rámci zkráceného řízení před Okresním soudem v Jablonci nad Nisou, kde si vyslechl verdikt. Za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování ho potrestal roční podmínkou.

"Velmi děkuji zasahujícím městským strážníkům, kterým se podařilo téměř okamžitě muže zadržet. Stejně tak děkuji všem policistům, kteří se podíleli na zpracování celého případu ve zrychleném zkráceném přípravném řízení, díky kterému mohl být zadržený muž ve velmi krátké době postaven před soud a za své jednání potrestán," okomentovala celou situaci ředitelka základní školy.

Kamera zachytila vraha z Bratislavy. Na oběti střílel zblízka (10/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.