Děsivý nález na pláži. Moře vyplavilo ukousnutou nohu

Třímetrový žralok bílý v úterý napadl 23letého surfaře Kaie McKenzieho, který sportoval poblíž známého australského přímořského letoviska Port Macquarie na východním pobřeží. O události informoval australský web 9News.

Během útoku mladík přišel o pravou nohu, ale naštěstí přežil a skončil v nemocnici v Macquarie. O pár hodin ho do stejného zařízení následovala i ukousnutá část jeho těla, která se mezitím objevila na jiné pláži. Končetina byla umístěna do krabice s ledem a převezena do nemocnice, kde se lékaři snaží ji přišít ke zbytku těla.

[chooze:article;value:565558]

​Život chlapci zřejmě zachránil policista mimo službu, který venčil svého psa poblíž místa útoku. Když spatřil surfaře na břehu, tak se k němu vrhl a vodítko použil jako provizorní škrtidlo, aby zastavil krvácení.

Útoky se opakují

Pláže v regionu byly následně uzavřeny na nejméně na 24 hodin. Tento měsíc jde totiž již o třetí útok žraloka v Austrálii. Zrovna minulý týden byl jen pár kilometrů od centra Perthu na západním pobřeží pokousán surfař do nohy. Lékaři mu ránu sešili a z nohy mu odstranili žraločí zub. Před dvěma týdny napadl muže žralok poblíž Coral Bay, asi 1 100 kilometrů severně od Perthu. Poškozený utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Vědci letos poprvé natočili novorozeného bílého žraloka. Jeho vzhled je překvapil (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.