Děsivý zážitek při plavání na Hlučínsku. Petře se do nohy zakousl sumec

[chooze:gallery;value:32931]

Koupání se pro ženu v Moravskoslezském kraji proměnilo v noční můru. Petru při plavání něco zničehonic kouslo do nohy, po chvíli zápasení s rybou zjistila, že je to velký sumec. "Moje přítelkyně šla v úterý plavat, zhruba 200 metrů od břehu po ní vystartoval sumec," popsal děsivý moment pan Michal.

"Chytil ji za nohu a začal s ní cloumat. Má na noze strašné kousance od těch jeho kartáčů. Takže se stal zvláštní případ, já jsem rybář, tak sumce dobře znám. Celé se to odehrálo na hlučínské Štěrkovně, k lékaři jsme následně ale nejeli," popsal přítel Petry.

[chooze:article;value:508005]

Útok sumce šokoval i ostřílené rybáře. "Samozřejmě to není časté. Jediné, kdy se to stane, je, když je doba tření, což teď fakt není. V tu dobu si totiž sumec hlídá hnízdo. Ale pokud mu strčíte nohu do tlamy, tak pravděpodobně zkousne," řekl expert na rybaření Tomáš Končica.

"Jde ale hlavně o to, že v době tření má sumec tendenci hlídat si místo, kam nakladl jikry. V případě, že se tam někdo dostane a je tam příliš dlouho, se ho odtamtud může snažit vyhodit. Není to ale o tom, že by ho chtěl sežrat. Rozhodně by nemělo hrozit, že bude takhle agresivní. V Česku jsou historicky zaznamenané tak tři případy útoku," řekl bývalý mluvčí rybářského svazu.

[chooze:article;value:441478]

Bizarní případ překvapil i profesionálního rybáře Romana Kuřila. "Teď v létě to není moc obvyklé, ale je to možné. Každopádně, ať si to paní vydezinfikuje a bude v pořádku," reagoval Kuřil.

Táborníci z Otrokovic ulovili vzácného sumce. Vážil přes 60 kg a měřil dva metry (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.