Déšť a teplotní výkyvy. Meteorologové už vědí, jak skončí první část jara

Už několik týdnů se v Česku těšíme z nadprůměrně teplého počasí. A podle meteorologů se nemusíme žádné velké změny obávat. Vypadá to tedy, že jaro už se své vlády jen tak nevzdá a zimě je konec.

"Teplotně nadprůměrné počasí potrvá ještě minimálně tento a příští týden. Avšak i třetí a čtvrtý týden předpovědi předpokládáme teplotně průměrný až nadprůměrný," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

[chooze:article;value:545508]

V noci meteorologové očekávají, že teploty se budou pohybovat kolem 3 °C. Přes den potom můžeme naměřit 13 °C. Od začátku dubna pak už dokonce i příjemných 16 °C.

Vytáhnout však budeme muset deštníky. Zatímco předchozích 14 dnů bylo, co se týče srážek, podprůměrných, v následujících týdnech bude deště daleko více. "Jednotlivé čtyři týdny předpovědi by měly být srážkově v mezích dlouhodobých průměrů," sdělili odborníci.

Pořádně deštivý už je tento týden. Z Moravy a Slezska se déšť postupně přesune i do Čech a pršet jen tak nepřestane. Kompletní předpověď počasí na následující dny naleznete v tomto článku na webu TN.cz.

Průměrná teplota se v Česku v tomto období pohybuje kolem 5,2 °C. Podle dostupných informací ČHMÚ bylo nejtepleji v roce 1974, kdy teploměry naměřily 8,7 °C. Naopak nejchladněji bylo v roce 2013, kdy teploty klesly až k -1,3 °C.

Únor letos přinesl teplotní rekordy. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.