Detaily čtvrtečního útoku medvěda na Slovensku: Zvíře nezaplašila ani střelba

Ohledně čtvrtečního útoku medvěda na 35letého lesníka u obce Kvačany na Liptově na Slovensku vyšly najevo další okolnosti. Podle portálu Topky.sk se muž nacházel daleko od vesnice a asi 300 metrů od nejbližší silnice.

Zvíře lesník spatřil údajně ještě před útokem, a dokonce se jej měl pokusit zaplašit třemi výstřely. Ani to ale nepomohlo a medvěd se blížil k němu.

[chooze:article;value:548303]

"Běžící medvěd narazil do lesníka na úzkém lesním chodníku ve svažitém terénu s hustým bukovým porostem. Pětatřicetiletý muž po nárazu spadl a utrpěl zranění," okomentovala krizovou chvíli mluvčí Státní ochrany přírody Kristína Bocková.

Medvěd muži způsobil poranění hrudníku, zlomeninu žeber a úraz páteře, se kterými jej záchranáři převezli do nemocnice v Liptovském Mikuláši. Naopak zvíře mělo zůstat bez vážnějších zranění. "Medvěd nebyl postřelen," zdůraznila Bocková.

Policie ve čtvrtek upozornila na výskyt medvědů také nedaleko obce Kľačno v okrese Prievidza. Přestože nikoho nenapadl, vyzvala k opatrnosti, šelmy se totiž začínají s příchodem teplejšího počasí probouzet.  

Jen o pár dní dříve medvěd nedaleko Liptovského Mikuláše napadl manželský pár (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.