Detaily k tragédii u Lipska: Autobus řídil Čech, vyšetřuje ho policie

Dálkový autobus společnosti FlixBus mířil ve středu z Berlína přes Norimberk do švýcarského Curychu. Z německého hlavního města vyjel v 8 hodin ráno. Po zhruba 170 kilometrech krátce před 10. hodinou se ale na dálnici A9 v Sasku stala katastrofa.

Z dosud nezjištěných důvodů autobus sjel ze silnice. Následky jsou tragické: čtyři mrtví a 29 zraněných, z toho šest těžce, uvedl deník Bild. Na místě podle policie zemřela 47letá Polka, 20letá Indonésanka žijící v Berlíně a také 19letá Němka z Bavorska. Další žena, která zemřela na místě neštěstí, zatím nebyla identifikována.

Ve voze bylo celkem 52 cestujících a dva řidiči. V době nehody za volantem seděl 62letý Čech, uvedla německá policie v tiskové zprávě. Řidič podle všeho nezvládl řízení, sjel ze silnice a po nárazu do stromů autobus převrátil na bok. 

[chooze:article;value:547935]

​Příčinu nehody policie vyšetřuje. Na základě prvotního vyšetřování ale již vyloučila, že by se nehody zúčastnilo další vozidlo. Podle autobusové společnosti prý řidič dodržel dobu řízení a odpočinku. "Na palubě byli dva řidiči, službukonající řidič řídil autobus od jeho odjezdu z Berlína v 8 hodin ráno," řekl mluvčí Sebastian Meyer ve středu rozhlasové stanici Antenne Bayern. Oba řidiči autobusu nehodu přežili.

Řidiči se hádali, tvrdí svědkyně 

Cestující Sadaf Bahaduryová, která byla na palubě autobusu se svými třemi dětmi, uvedla, že jízda nebyla příliš poklidná. Již v Berlíně prý řidič zabloudil a musel dokonce dupnout na brzdy. Na cestě prý také opakovaně hlasitě diskutoval se svým kolegou, řekla listu Leipziger Volkszeitung. Druhým řidičem byl podle německé policie 53letý Slovák. 

Lipské státní zastupitelství ve čtvrtek uvedlo, že 62letého řidiče z Česka vyšetřuje. Tiskový mluvčí Andreas Ricken uvedl pro MDR SACHSEN, že je muž obviněn z usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době jsou vyslýcháni svědci a probíhá vyšetřování zničeného autobusu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.