Detaily o Lukašenkově kolapsu: Pozvracel se, z nosu a dásní mu stříkala krev

Lukašenko měl zkolabovat před dvěma týdny po setkání s ruským protějškem Vladimirem Putinem v Moskvě. Nejprve ho hospitalizovali tam, po mírném zlepšení jeho stavu ho přepravili do nemocnice v běloruském Minsku.

Valerij Cepkalo se dostal k lékařské zprávě posledního diktátora Evropy, jak se Lukašenkovi přezdívá. Podle té se před příjezdem zdravotníků několikrát pozvracel a krvácel z několika míst, především z nosu a dásní, píše na twitteru.

[chooze:article;value:507376]

"Když si vzpomeneme na to, co se stalo Navalnému, Skripalovi a Litviněnkovi, neubráníme se spekulacím o otravě. Měl jediné štěstí, že se mu to stalo po plánované večeři s Putinem. Život mu zachraňovali nejlepší lékaři v Moskvě," tvrdí Cepkalo.

To ale není všechno. Lukašenkovi měli diagnostikovat i diseminovanou intravaskulární koagulaci (zkráceně syndrom DIC). Způsobuje vážné poruchy srážlivosti krve. 

"Projevuje se to dušností, studeným potem, bolestmi a otoky nohou a hrudníku. K obnovení a udržení vitálních funkcí pacienta se používá zmrazená plazma, podávají se transfuze a různé nitrožilní roztoky ovlivňující srážlivost krve," pokračoval běloruský opozičník.

[chooze:article;value:507692]

Běloruský opoziční politik Cepkalo se domnívá, že zdravotní problémy Lukašenka jsou příležitostí nastartovat mocenské změny, které dovedou Bělorusko k demokracii, upozornil portál Polsat News. Rusko se to pokusí zvrátit, varoval.

"Vyšleme jasný signál, že přechod od diktatury k demokracii je v souladu s touhami běloruského lidu. Přinese novou éru svobody a prosperity. Bez ohledu na to, kolik času zbývá do spuštění kremelského plánu, Evropská unie a Spojené státy spolu s běloruskou demokratickou opozicí musejí vypracovat komplexní strategii pro přechodné období," uzavřel Cepkalo.

Lukašenko je už možná po smrti. Prozradit to měl jeden detail:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.