Detaily o zdraví Karla III.: Lékaři řekli, proč se král vrací k povinnostem

[chooze:gallery;value:34721]

​Podle několika britských lékařů se zdravotní stav krále očividně zlepšuje. Jeho vystupování na veřejnosti dokazuje, že léčba přinesla příznivé výsledky a král se cítí mnohem lépe. Potíže však může mít s psychikou. "Fyzicky je král Karel zjevně v pořádku, jenže po psychické stránce ho může sužovat strach, že se rakovina zase vrátí, a to i po léčbě," řekl pro portál Mirror britský onkolog Karol Sikora.

Takový problém se prý objevuje u většiny pacientů. "Existuje možnost, že i samotná léčba může u člověka vyvolat problémy. Jedním z nejlepších způsobů, jak nejistotu zvládnout, je vrátit se co nejdříve do normálu," ozřejmil lékař, který byl poradcem Světové zdravotnické organizace.

[chooze:article;value:552681]

"Nejhorší pro každého člověka je sedět u televize, číst časopisy a čekat, až se něco stane. Je dobře, že je král ochotný vrátit se k práci, pokud se na to cítí," doplnil. Podle listu Daily Mail by královi návrat k povinnostem mohl pomoci při celé rekonvalescenci.

Podle lékaře Gordona Wisharta teď panovník zápasí s mnoha emocemi. "Léčba rakoviny zahrnuje fyzické, emocionální a psychologické aspekty. Soustředit se na ně je stejně důležité jako léčba samotné rakoviny. Může to ovšem trvat po zbytek pacientova života," svěřil se Wishart.

[chooze:article;value:551979]

Karel teď potřebuje hlavně podpořit po všech stránkách. Pomoct mu může Camilla i William. "My onkologové pacienty vždy motivujeme, aby se co nejdříve vrátili do práce. Nechtějí totiž sedět doma a přemýšlet o své nemoci. Kromě práce je důležitá také podpora jejich širší rodiny," upřesnil onkolog.

Karel III. se kvůli boji s rakovinou stáhl z veřejnosti (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.