Detaily o zdravotním stavu Karla III.: Odmítl se vzdát zásadního úkolu

[chooze:gallery;value:34721]

​Ačkoliv je pro Karla III. aktuálně jeho zdraví prioritou, chce nadále plnit některé úlohy související s rolí panovníka. Podle britského deníku The Sun se bude britský král nadále scházet každý týden s premiérem a konzultovat dění v zemi. Plánuje také denně číst britské noviny, aby se udržel v obraze.

Z veřejného života se však stáhne, chce se soustředit na již zahájenou léčbu. "Jeho Veličenstvo v pondělí zahájilo plán léčby, během které mu lékaři doporučili, aby odložil povinnosti spojené s veřejností. Jeho Veličenstvo však bude pokračovat v plnění státních povinností a vyřizování oficiálních záležitostí," oznámil Buckinghamský palác.

[chooze:article;value:540588]

"Král zůstává ohledně léčby pozitivní a těší se, až se bude moct k veřejným povinnostem vrátit," objasnil palác. I britský premiér Rishi Sunak věří, že Karel III. nemoc brzy porazí. "Všechny naše myšlenky jsou s ním a jeho rodinou," svěřil se podle BBC.

Potvrdil, že se s králem bude i nadále scházet. "Jsem s ním v pravidelném kontaktu, ostatně jako vždy," dodal premiér. Za panovníkem stojí v tuto chvíli celá jeho rodina a snaží se mu pomoci. Po vážné diagnóze dokonce do Londýna přispěchal i jeho mladší syn princ Harry, aby byl otci nablízku a pomáhal mu.

Karel III. je mimo službu. Rodina má sedm náhradníků (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.